Livets træ

Mit logo – livets træ

Intuitiv rådgiver Roze Milene

Historien bag mit Logo.

Mit logo – Livets træ i min yndlings fortolkning. Jeg blev nærmest forelsket i dette træ, som jeg tilfældigt så det på Pinterest for et år siden – og det var lidt svært at finde ud af ophavsretten, men nu er det mit. Jeg synes, at det er smukt i farverne og ikke mindst de flotte rødder.

Træet er et symbol på livet – et symbol på dig og mig.

Trækronen symboliserer det ydre og selvtilliden – det som andre kan se. Rødderne symboliserer følelser og selvværd – det som vi har inden i. Vi kan se træet, men vi kan ikke se rødderne. Vi kan se mennesker udenpå, men vi ved ikke, hvad de indeholder. Jeg tror på, at alle mennesker indeholder en masse potentiale, men i mange tilfælde kommer det slet ikke i spil. Det vil jeg rigtig gerne arbejde med.

Ligesom træet er det vigtigt at få næring og rodfæste. Rødderne skal holde til stormene i livet, og det er vigtigt at få rodfæste = fodfæste.

Både i religion og kultur er træet et symbol på livet. Der er mange historier om Livets træ og mange fortolkninger. Træet er både i religion og kultur symbol på livet – Vi kender forskellige livs-træer – Yggdrasil fra den nordiske mytologi, der voksede i Asgården før kristendommen – Livets træ i Paradisets have og Kundskabens træ. Yggdrasil er træet som går helt op i himlen, og kronen er altid grøn. Rødder har rodfæste i 3 forskellige verdener. Livets træ i paradiset er det træ, som giver evigt liv – hvor kundskabens træ – også kaldet træet til kundskab om godt og ondt – og så er vi helt tilbage ved Adam og Eva. Darwin brugte også betegnelsen Livets træ, som en metafor ift. arternes udviklingsmæssige slægtsskab over tid. Senere er det blevet kaldt det fylogenetiske træ.

Træet symboliserer mennesker og ikke mindst træets livscyklus er en fin metafor på den menneskelige cyklus, hvor tingene også gentager sig i det uendelige fra fødsel til død.

Vi kan lære af træet – når træet er færdig med sine blade, så giver det slip.

Når vi er færdige med en ting, så har vi ofte svært ved at give slip – vi holder fast i noget gammelt, og vi tør ikke give slip. Vi skal lære at give slip på det som ikke bringer os noget godt og det er både i ord og handling.

Det kan være en dårlig oplevelse, som ligger dybt i en, og den popper op igen og igen. Det skal vi tage alvorligt, for den forsvinder ikke af sig selv – vi må skille os af med den dårlige oplevelse/følelse. Der er der rigtig mange måder, vi kan gribe det an på – men det allervigtigste er, at vi forholder os til den dårlige følelse og får gjort noget ved den. I naturen visner blade og bliver til jord igen – du kan gøre det samme – skille dig af med dine dårlige oplevelser/følelser, og brug dem som erfaringer.

Træer er smukke. Det er mennesker også – alle er unikke og skønne sjæle, som skal vokse og gro. Mennesker skal også næres for at gro ligesom træerne i naturen. De basale behov er livsnødvendige, men det er også vigtigt at nære og elske sig selv. Der skal være balance tingene – ellers går det ikke. Selvkærlighed er mange ting, og for mig er det at mærke efter i sig selv og tage egne behov alvorligt. Det er ikke altid muligt, men processen er vigtig. Hvis man ikke tager sig selv alvorligt, hvordan skal andre så have tillid til en.

Der skal arbejdes med selvkærligheden og selvværdet livet igennem – en uendelig og spændende rejse. Så hvis du skal vokse og gro, er der måske nogle ting, som du skal have kikket på og måske skille dig af med – ligesom træerne, som smider bladene. Det er måske nogle følelser, nogle relationer eller dårlige vaner. DET – som ikke gør noget godt for dig. Det kan være svært at opnå denne erkendelse, så hvis du har brug for hjælp til processen, er du hjertelig velkommen til at kontakte mig.

Kærligst Roze Milene

Last Modified on 18. maj 2019
This entry was posted in Spiritualitet
Bookmark this article Livets træ

2 thoughts on “Livets træ

 1. Dorte Mousten Nielsen

  Hej
  Der er vidunderlig meget symbolik i
  livstræet ❤
  Vil bare lige korrigere noget du skriver så det bliver korrekt..
  Du skriver “ynglings”…
  En yngling er en “ung”
  Det hedder “yndling” ?
  Kh Dorte ?

  • Kære Dorte.
   Ja -jeg er en træ-tosse…. og tak for reminder om yndling.
   Det er et af mine drilleord – og jeg falder i – igen og igen 🙂
   Kærligst Roze Milene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.