Qigong

Hvad er Qigong? (udtales tji-gong)

Qi betyder energi eller livskraft.

Gong betyder at kultivere eller bevæge.

Qigong er ligesom Tai Chi både fysisk og meditativ. Både Qigong og Tai Chi har stillinger og langsomme bevægelser, som virker meget enkle, men når de udføres med fokus på koncentration og vejrtrækning, bliver de utrolig virksomme på krop og sind. Målet er bla. at øge smidighed, balance og harmoni i krop og sind – og ikke mindst skabe Qi (= energi) i kroppen.

Qigong er helbredsøvelser, hvor Tai Chi tillige er tilført spark og bruges som kampsport.

Qigong har en positiv effekt både fysisk og psykisk. Qigong er bla. god til at dæmpe stress og skabe indre ro – og give mere energi og overskud. Øvelserne er nænsomme og bløde bevægelser med blide stræk. Der er åndedræt- og fordybelses øvelser, og det hele udføres i et roligt tempo, så alle kan være med.

Qigong er en tusind år gammel kinesisk motionsform i stil med yoga, men øvelserne kræver ikke samme smidighed som visse former for yoga. Qigong er også en del af traditionel kinesisk medicin, som handler om, at skabe balance og harmoni i krop og sind – så alle organer og celler fungerer optimalt.  Qigong for alle. Her er næsten ingen undskyldninger for at deltage, og du kan modificere øvelserne efter din fysisk. Qigong er helbredsøvelser for hele familien og selv bedstemor på plejehjem kan have stor glæde af øvelserne ligeså vel som teenageren har brug for at finde roen eller den stressede forælder.

Qigong udøves for at opbygge den indre energi, og dette har kineserne arbejdet med i mange år. Kineserne har en anden tilgang til at forebygge sygdom, og hvor de ser en sammenhæng mellem krop og sind. I Kina er der millioner af mennesker som dyrker Qigong, og det er et imponerende syn, når de stiller sig op i parkerne om morgenen inden de skal på arbejde og dyrker Qigong.

Qigong er en fantastisk motionsform, hvis man har fysiske udfordringer, som holder én tilbage fra andre sportsgrene. Øvelser kan foretages stående eller siddende. Deltagerne kan altid modificere øvelserne, så de passer til én selv.

For mit vedkommende har det betydet alverden, at jeg startede med denne træning.

Det fik mig ud af et sygdomsforløb meget hurtigere end forventet. Jeg er så taknemmelig for at have fået kendskab til denne smukke og berigende træningsform, som er fantastisk til at give ro og jordforbindelse og ikke mindst give lindring i en træt eller forpint krop.

Husk du kan altid følge med på min facebook side eller kontakt mig her.

Jeg ønsker masser af Qi til jer alle.

 

Kærligst Roze Milene