Skovbadning – et godt middel mod stress og uro

Hvad er skovbadning – ja, det har ikke noget med vand at gøre, men med skoven.

Det handler om, at man går tur i skoven og bruger sine sanser. Så læg mobilen og gør dig fri. Gå ud i skoven og lad dig ”bade” i skovens sanselighed. Lyt til vinden, lyt til fuglene, lyt til bladene og træk vejret ned i maven. Skoven er et meget sanseligt sted. Skoven er fyldt med afstressende lyde, skønne farver og ikke mindst et skønt sted at få jordforbindelse. Tænk på dine skridt på jordbunden, og mærk jordforbindelsen. I stedet for at være oppe i hovedet, kan du tænke dig ned i fødderne og slappe af fra dit tankemylder.

Find dig et træ og stil dig op ad træet eller sæt dig op af træet. Mærk efter – og lad roen falde over dig. Rør ved træet – måske kramme træet. Brug dine sanser og mærk efter i dit hjerte, at det føles rart.

Når mennesker forsømmer sig selv, kommer der symptomer af forskellig slags, og mange gange udmøntes det som stress. Hele kroppen er i forsvarsposition, og den kan ikke slappe af. I Japan bruger lægevidenskaben skovbadning som et redskab mod stress, og der er siden 1980 blevet ordineret skovbadning mod stress. Prøv det.

Hvis du har brug for livsvejledning, så er jeg lige her: https://www.rozemilene.com/kontakt/  – og hvis du kunne lide hvad du læste, så må du meget gerne give min side et like. Tak.

Efteråret er en fantastisk smuk tid, og skoven er så smuk – så nyd det og gør dig fri.

Jeg ønsker dig den skønneste oktober med masser af skovbadning.

Kærligst Roze Milene

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.