Skovbadning – et godt middel mod stress og uro

Hvad er skovbadning – ja, det har ikke noget med vand at gøre, men med skoven.

Det handler om, at man går tur i skoven og bruger sine sanser. Så læg mobilen og gør dig fri. Gå ud i skoven og lad dig ”bade” i skovens sanselighed. Lyt til vinden, lyt til fuglene, lyt til bladene og træk vejret ned i maven. Skoven er et meget sanseligt sted. Skoven er fyldt med afstressende lyde, skønne farver og ikke mindst et skønt sted at få jordforbindelse. Tænk på dine skridt på jordbunden, og mærk jordforbindelsen. I stedet for at være oppe i hovedet, kan du tænke dig ned i fødderne og slappe af fra dit tankemylder. Selv om der hele tiden kommer nye tanker til dig, så giv slip på dem og kom tilbage i nuet, hvor du er i skoven og det bare handler om dig.

Tøm dit hoved – og jeg lover dig, at det bliver fyldt igen

 

Når mennesker forsømmer sig selv, kommer der symptomer af forskellig slags, og mange gange udmøntes det som stress. Hele kroppen er i forsvarsposition, og den kan ikke slappe af. I Japan bruger lægevidenskaben skovbadning som et redskab mod stress, og der er siden 1980 blevet ordineret skovbadning mod stress. Prøv det.

Mange folkeslag bruger naturen meget mere end vi gør på disse breddegrader. Indianerne dyrkede udesidning, hvor de sad en nat udenfor uden at tale. Det var deres måde at forbinde sig med naturen, og måske er det tid til, at vi kommer tilbage til rødderne i bogstaveligste forstand. Det er mange positive effekter ved at forbinde sig med naturen, og det er både fysisk og mentalt. Prøv at koncentrere dig om lyde, farver, vinden, bladene  og ikke mindst din vejrtrækning. Prøv dig frem og du vil blive belønnet på smukkeste vis.

Find dig et træ og stil dig op ad træet eller sæt dig op af træet. Mærk efter – og lad roen falde over dig. Rør ved træet – måske kramme træet. Brug dine sanser og mærk efter i dit hjerte, at det føles rart.

Hvis du har brug for intuitiv rådgivning, foredrag eller supervision, så er jeg lige her: https://www.rozemilene.com/kontakt/  Tak.

Jeg ønsker for dig, at du finder glæden ved skovbadning.

Kærligst Roze Milene

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.